Lifestyle Management

Gezondheid is een kwestie van evenwicht. De vraag is al lang niet meer of leefstijl invloed heeft op je gezondheid, maar vooral hoe je jouw gezondheid kunt verbeteren en dus het evenwicht kunt herstellen. Dat is precies waar ik je bij help door gerichte plannen en adviezen, die we daarna ook weer evalueren en bijstellen.

De meeste mensen willen zo lang mogelijk leven met zo min mogelijk ongemakken. Gezondheid is een groot goed.  Als er klachten zijn, denken we vaak dat daar niets aan te doen is. Het tegendeel is waar. Het aanpakken van hele simpele dingen, leiden soms al tot grootse veranderingen.

Je levensstijl is letterlijk de ‘stijl’ van leven die je – grotendeels onbewust – hanteert. Veel factoren spelen daarbij een rol: bijvoorbeeld wie je bent, wat je geleerd hebt, wat je vindt, hoe je gezien wil worden, wat je nodig hebt.

Het is de combinatie van voedingsgewoonten, stresshantering, denkbeelden, overtuigingen, spanningen, en niet te vergeten allerlei externe invloeden, die bepalen hoe het gesteld is met je gezondheid en welzijn (en dit lijstje is verre van uitputtend!)

Het lichaam is een complex en wonderbaarlijk geheel. De hele dag is het bezig allerlei zaken af te weren en op te ruimen, en is het erop gericht om de boel weer in balans te krijgen.

In onze huidige leefwereld en met de bijbehorende leefstijl is het niet zo moeilijk om een gevalletje disbalans op te lopen. Disbalans uit zich vaak in vage klachten; klachten waar je bij de huisarts en specialist niet veel verder mee komt, tenzij er na onderzoek een specifieke diagnose gesteld kan worden en er iets te behandelen is. Denk aan: vermoeidheid en uitputting, steeds terugkerende diarree en/of verstopping, hoofdpijn, depressie, pijn in spieren en gewrichten, etc. etc.
In bepaalde gevallen kan disbalans ook leiden tot ernstigere verstoringen zoals een chronische aandoening of ziekte.

Praktische informatie

Tijdens de consulten krijg je een op jouw situatie afgestemd lifestyle advies. Uitgangspunt is de basis gezonde voeding uit de natuurgeneeskunde en daarnaast maatwerk toegespitst op je persoonlijke situatie en eventuele klachten.

De eerste afspraak is altijd een uitgebreide intake waarbij ik je tot in detail bevraag over je leefstijlgewoonten. Daarnaast krijg je tijdens de eerste afspraak direct al een basis mee naar huis waarmee je direct aan de slag kan. Tijdens een of meerdere vervolgafspraken wordt het advies verder afgestemd op jouw situatie.

Als er sprake is van behandeling met of zonder medicijnen door een regulier arts dan vindt altijd afstemming plaats met de behandelend arts. Bij voorkeur stem je zelf af met je arts over het complementaire traject.

Een consult duurt ongeveer 1 uur. Het eerste consult kan maximaal 90 minuten duren i.v.m. een uitgebreide intake (anamnese).

Als je (online) een afspraak hebt gemaakt, ontvang je een bevestiging via e-mail. Vervolgens stuur ik je digitaal een intakeformulier waarop je een aantal vragen beantwoordt die voor mij als behandelaar essentieel zijn om kennis van te nemen. Verder wordt in het formulier om de volgende basisgegevens gevraagd: voor- en achternaam, geboortedatum, adresgegevens, telefoonnummer en e-mailadres. Als ik het intakeformulier retour heb, is de afspraak definitief bevestigd.

Intuïtieve massage en healing zorgen voor diepe ontspanning en rust; voor een ‘reset’ van het systeem van lichaam, geest en energetisch veld. Omgevingsfactoren, gebeurtenissen en gedachtenpatronen kunnen zorgen voor stress. Gelukkig streeft ons systeem van lichaam, geest en energieveld voortdurend naar een evenwichtige situatie en herstelt het zich, maar niet eindeloos.
Bekijken