Skip to main content

Wat je via de huid opneemt, vormt een belangrijk onderdeel van de massage(therapie). Kwalitatief hoogwaardige plantoliën hebben een voedende en verzorgende werking op de huid. Geuren en kleuren prikkelen de zintuigen en werken op het gemoed.

Veel mensen kennen de invloed van geuren en kleuren op het gemoed. Geuren en kleuren hebben de kracht om je stemming te beïnvloeden. Zachte, koele kleuren in de slaapkamer maken rustig. Rood is opwekkend, en wordt ook wel gezien als de kleur van vuur en liefde. Geel maakt vrolijk en wordt vaak geassocieerd met frisheid, de zomer, de zon maar ook met creativiteit bijvoorbeeld.

Associaties met geuren
Je kunt een oud schoolgebouw in lopen en opeens een levende herinnering aan vroeger hebben door de geur die er hangt. Geuren als kaneel en kardemom geven iets comfortabels in de winter, lavendel wordt vaak gebruikt om rust te brengen en geuren als pepermunt en den werken verfrissend en openend.

Geuren prikkelen je brein
Ruiken doe je in feite met je brein. De geuren die we ruiken, hebben een grote invloed op onze breinprocessen en daarmee ook op onze gevoelens, gedrag en handelen.
Je kunt je misschien wel voorstellen hoe kleur- en geurtherapie ondersteunend kunnen zijn in jouw helingsproces, bijvoorbeeld tijdens of na een hele drukke periode, bij overprikkeling en/of burn-out, als dagelijks ritueel, bij een moment van meditatie of ontspanning en om verlichting te bieden.

Een kleur, een geur, een emotie
In mijn praktijk werk ik met producten van het Franse aroma- en kleurtherapie merk ALTEARAH Bio. De olie en concentraten waarmee ik werk, voeden je huid met de beste biologische, plantaardige oliën en voedingsstoffen én geven een hele fijne en intense geurbeleving.

Voorafgaand aan een therapeutische massage trek je een kaart. De kaart die je kiest, vertegenwoordigt een kleur en bijbehorende geur. Iedere kleur en geur is gekoppeld aan een behoefte en/of emotie die je wellicht zult herkennen als passend bij dit moment.

De geur is geen enkelvoudige geur maar een uitgebalanceerde blend van essentiële oliën die via een concentraat en massageolie een diepe werking heeft op je gemoedstoestand en ondersteunend is aan de behandeling. De herkenning en het ervaren van wat je diep van binnen voelt door middel van een instinctieve kleurkeuze is verrassend en fascinerend.

Voeding voor lichaam en geest
Wat je via de huid opneemt, vormt een belangrijk onderdeel van de massage(therapie). Kwalitatief hoogwaardige plantoliën hebben een natuurlijk voedende en verzorgende werking op de huid. Aromatherapie is een hulpmiddel om het evenwicht te herstellen, om klachten te verlichten, met emoties om te gaan, en om op een gemakkelijke en natuurlijke manier balans en harmonie in het dagelijks leven te brengen.

Voor iedere behoefte een geur
Het concept van Altearah Bio, waar ik in mijn praktijk mee werk, is doeltreffend en toegankelijk: gebruiksklare aromatherapie van zeer hoogwaardige, biologisch gecertificeerde kwaliteit. Ondersteunend bij verschillende behoeften en persoonlijke rituelen. Ook voor thuis zijn er producten die je dagelijks kunt gebruiken ter ondersteuning van jouw proces of ritueel.

Nieuwsgierig naar een behandeling? Neem contact met mij op om een afspraak te maken.