Skip to main content

Er wordt nogal eens gewichtig gedaan over ‘het in contact staan met universele energie’ en het doorgeven van energie. Maar ‘alles is energie’ en ieder mens is connected met het universele, energetische veld.

Wat we zien van onszelf en anderen is ons fysieke lichaam. Ik noem dat de manifestatie van ons ‘zijn’. Maar ons zijn is veel meer dan alleen het fysieke lijf. Al sinds de oudheid worden literaire en beeldende beschrijvingen van bijvoorbeeld de aura gemaakt. In onze moderne tijd blijft dit onderwerp – ook bij wetenschappers – actueel omdat we beseffen dat dit energieveld, veel meer invloed op ons en ons functioneren heeft dan we ons kunnen voorstellen.

Iedereen is connected, echter, veel mensen hebben de verbinding met universele energie onbewust geblokkeerd want wat we niet zien, bestaat niet. Het is zweverig, het is nonsens, het is wazig. Ik ken die reacties zelf ook heel goed, nuchter als ik ben.
Hoe meer ik ‘verdiep’ door bezig te zijn met intuïtief en energetisch werk, hoe meer momenten ik heb (in rust!) waarin ik de gewaarwording heb dat ik één ben met een groter geheel. Een van de kenmerken hiervan is dat de periferie van mijn fysieke lichaam steeds minder voelbaar wordt. De mate van ontspanning en rust is op dat moment heel groot en dus ook het herstelvermogen van het lichaam.

Het doorgeven van energie door middel van bijvoorbeeld Reiki of andere methoden is door iedereen te leren. Het is niet voorbehouden aan bepaalde mensen zoals vaak gedacht wordt. De een is er wel veel verder in ontwikkeld dan de ander en zoals met alles heb je ook hier ‘meesters en leerlingen’.
De start is het herstellen van de verbinding met je innerlijke zelf en het energetisch veld om je heen (dat klinkt hier heel simpel maar natuurlijk betekent dat een investering in persoonlijke ontwikkeling). Ik vind het een mooie intentie om samen met mensen te werken aan het herstel van de verbinding.