Skip to main content

Het is tijd voor rust en ontspanning. Je voelt de behoefte om meer ‘in je lijf’ te komen, behoefte aan verzachting, verstilling en aanraking. Maar welke manier past bij jou?

Cranio-sacraal en intuïtieve massage, twee behandelmethodes waarbij het lichaam wordt aangeraakt. Beide behandelingen brengen rust en comfort en werken stress verlagend. Het belangrijkste verschil? Cranio werkt ‘inside-out’ en massage ‘outside-in’. Cranio is verstild, massage is dynamisch.

De verstillende kracht van cranio
Tijdens een cranio behandeling wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam aangesproken. Met een zachte, stille aanraking maak ik contact met het weefsel (de fascia). Mijn handen versmelten als het ware met het weefsel waardoor de hele subtiele beweging die dit weefsel maakt, voelbaar wordt.

Je zakt steeds verder in rust en ontspanning waardoor er meer ruimte ontstaat in het lijf. Stel je een hele gespannen rug voor die langzaam aan kan zakken en ondersteund wordt, en de ruimte die daardoor ontstaat in bijvoorbeeld het bekken, de wervelkolom, de wervels, de ribbenkast en het weefsel dat dat alles omgeeft. Vanuit deze ruimte, kan het weefsel verzachten; kunnen verhardingen als het ware smelten.

De beweging wordt van binnenuit op gang gebracht en heeft een gunstig effect op de spanning die voelbaar is in het lichaam.

Tijdens een cranio sessie lig je met kleren aan op de behandeltafel.

De dynamische aanraking van massage
De aanraking tijdens een massage is dynamisch. Er zijn ook momenten van verstilling, bijvoorbeeld als de handen even op zogenaamde polariteitspunten liggen, maar het lichaam wordt wel degelijk van buitenaf in beweging gebracht met, overwegend zachte doch ook stevige, massagetechnieken.

Een massage is een genietmoment. Een moment om tot jezelf te komen en weer op te laden. De behandeling geeft ontspanning en tegelijkertijd ook nieuwe energie.

Tijdens een massage werk ik direct op de huid met aroma- en kleurtherapie producten van Altearah Bio.

Ervaar zelf
Natuurlijk is een ervaring heel persoonlijk. Mijn eigen ervaring is dat cranio een diepgaander effect heeft op allerlei spanningen en verhardingen – fysiek, emotioneel en mentaal – dan intuïtieve massage. Wil je dus klachten echt op een fundamenteel niveau aanpakken dan kies je (als je het mij vraagt) voor cranio. Wil je puur ontspannen, losser in je vel zitten, opladen, genieten? Dan kies je voor een intuïtieve massage.

De beste manier is uitproberen. Neem contact met mij op om een afspraak te maken.