Skip to main content

Perfectie is voor mij een vorm van aandacht. Iemand die mij opzoekt en mij uitkiest als zijn/haar behandelaar verwacht ook perfectie. Maar hoe gaat intuïtief werken samen met een resultaatgerichte ‘drive’?

Het streven naar perfectie kun je interpreteren als het vasthouden aan het idee van wat het moet worden of zijn. Het resultaat moet honderd procent goed zijn. Dit is een overtuiging die ik heel goed ken. Het is een behoorlijk belastende overtuiging overigens, zowel voor mij (want ik doe het nooit goed!) als voor de ander (die de dwangmatigheid kan voelen). Inmiddels is perfectie voor mij een vorm van aandacht, van ‘schoonheid’ en ‘kunst’. Een kunstenaar zijn in wat ik doe, tot in de details. Tot in perfectie, niet dwangmatig maar met volledige en onvoorwaardelijke aandacht.

Ik werk vanuit intuïtie en overgave (niet nadenken over het resultaat dus) en wil tegelijkertijd perfectie bieden aan mijn klanten én gaan voor een resultaat. Die twee lijken lastig samen te gaan, maar wat blijkt: het een leidt tot het ander. Een ‘perfecte’ behandeling is er een gegeven met aandacht, eerbied en respect voor het lichaam, met zorg voor details, vanuit de wetenschap en de techniek die ik heb geleerd van mensen die ik hoog acht, en vanuit de ervaring die ik heb opgedaan zowel in de rol van klant als in de rol van behandelaar. Perfectioneren, betekent steeds meer loslaten en creativiteit toelaten. Een rijpingsproces.