Cranio behandelingen

Drie belangrijke elementen in mijn behandelingen zijn: rust (vinden), ruimte (creëren) en inzicht (krijgen). Bewust zijn en voelen. Het zelfhelende vermogen van je lichaam aanboren en vergroten. Kijken of je op een diepere laag kunt komen. Alles in jouw ritme en tempo zonder iets te forceren.

Cranio-sacraal behandeling

Fascie en bindweefsel
Tijdens een Cranio-sacraal of kort gezegd Cranio behandeling wordt gewerkt met de fascia oftewel het bindweefsel in het lichaam met daarin het craniosacraal-systeem (wervelkolom en schedel). Binnen het craniosacraal-systeem bevindt zich het centrale zenuwstelsel.

Het bindweefsel is letterlijk de verbindende factor in ons lichaam. Het is als het ware één groot vlies dat alle botten, vaten en organen omhult. Via alle zenuwbanen die erdoor heen lopen, is het bindweefsel verbonden met het centrale zenuwstelsel.

Spanning loslaten
Cranio is gericht op het opheffen van stagnaties in de natuurlijke beweeglijkheid van het lichaam. Het lichaam neemt gedurende het leven allerlei fysieke en emotionele trauma’s op die vervolgens worden opgeslagen.  Tijdens de behandeling wordt het lichaam uitgenodigd om spanning los te laten en de natuurlijke beweging te herstellen.

Rust en ruimte
Door middel van een zachte aanraking laat ik je de plekken voelen waar spanning wordt vastgehouden. Ik kan voelen waar het ritme verstoord is en waar de natuurlijke beweging van je lijf stagneert. Cranio zorgt voor innerlijke rust en ruimte en bevordert daarmee je algehele gevoel van welzijn.

Cranio massage

Bewust van je lijf
Ontspant lichaam en geest en brengt het zenuwstelstel tot rust waardoor stress vermindert. Een cranio massage zorgt voor een diepe ontspanning. Je wordt je bewuster van je lijf, waar het vast zit en waar het doorstoomt. Er ontstaat meer harmonie tussen lichaam en geest. Dat is helend. Een ander effect kan ook gewoon zijn ‘ik voel me heerlijk ontspannen’ en dat is ook een groot cadeau voor je lijf.

Focus op rust
Een cranio massage is een hele rustige, zachte en soms ook wat stevigere massage. De focus is niet op het losmaken van afzonderlijke spieren of spiergroepen maar op het tot rust brengen van het hele lichaam op een diepere laag.

Integrale behandeling
Tijdens een cranio massage begin ik met mijn handen rustig neer te leggen op verschillende punten in het lijf. Het weefsel kan hierdoor ontspannen en jij wordt je bewust van hoe jouw lijf voelt. Vervolgens breng ik het lichaam zachtjes in beweging door licht wiegende bewegingen. Dit leidt vaak snel tot een diepe ontspanning. Daarna werk ik met warme olie. Lange, diepe strijkingen worden afgewisseld met lichtere aanrakingen en stiltemomenten.
De behandeling wordt afgesloten met het verbinden van bepaalde punten in het lichaam waardoor de energiestroom op een positieve manier wordt beïnvloed.

Tijdens een cranio massage werk ik met kleur- en geurtherapie producten van Altearah Bio.

“The only way we can change the way we feel is by becoming aware of our inner experience and learning to befriend what is going inside ourselves.”
Bessel van der Kolk