Skip to main content

Behandelingen als massage en healing (en tal van andere methoden en behandelingen) kunnen leiden tot mooie ervaringen en gelukzalige gevoelens. Maar wanneer betekent een ervaring of een gevoel iets voor je ontwikkeling?

Mauk Pieper schrijft hierover in een blogartikel van twee jaar geleden (blogartikel: een baby is geen boeddha!). Hij pleit voor een duurzaam, integraal pad van ontwikkeling waarbij ervaringen leiden tot persoonlijke groei.
Ik vind het de moeite waard om het artikel onder de aandacht te brengen omdat het actueel is en ik me een op een kan vinden in de inhoud ervan. Ik kan het zelf absoluut niet beter schrijven dus deze keer een artikel van iemand anders’ hand.

Op Venwoude was Mauk een van mijn leraren in de opleiding tot trainer Emotioneel Lichaamwerk. Ook daarbuiten heb ik tijdens het assisteren van trainingen veel van hem geleerd en ben ik veel door hem geconfronteerd…. 🙂