Skip to main content

Aangeraakt worden is een basisbehoefte. Massage is een oeroude vorm van aanraken. Het geeft een gevoel van geborgenheid en omhulling.

Intuïtieve afstemming
De essentie van een cranio massage is de warme en respectvolle aanraking. Er wordt afgestemd op wat het lichaam nodig heeft op dit moment en er wordt een fijne bedding gecreëerd waarin je tot rust kan komen.

Een laagje dieper
Een reguliere massage is vaak op fysieke pijnprikkels gericht. Je spieren zijn gespannen of zitten vast en worden lokaal ‘los’ gemasseerd, vaak op een hele stevige of soms zelfs pijnlijke manier. De oorzaak van fysieke spanningsklachten zit meestal dieper. Zo kunnen (chronische) stress, een ongezonde leefstijl, disbalans in het lichaam maar ook emotionele blokkades of trauma ervoor zorgen dat het lijf (en dus ook de spieren) onder spanning komt te staan.

Het hele plaatje
Een cranio massage is een holistische behandeling. D.w.z. een behandeling waarbij de hele mens met alle dieperliggende klachten in ogenschouw wordt genomen. Het is een zachte, vloeiende massage die erop gericht is rust en ontspanning te brengen zodat het lichaam ruimte krijgt om te verzachten en te herstellen. De massagetechnieken die gebruikt worden, zijn zowel stil als dynamisch en zacht en soms stevig tegelijk (maar nooit hard of pijnlijk).

Me time
Cranio massage is heel geschikt om in je leven te integreren. Zie het als een ‘onderhoudsbeurt’ voor je lichaam en geest. Het helpt je om weer goed in balans te komen.