Craniosacraal therapie

Drie belangrijke elementen in mijn behandelingen zijn: rust (vinden), ruimte (creëren) en inzicht (krijgen). Bewust zijn en voelen. Het zelfhelende vermogen van je lichaam aanboren en vergroten. Kijken of je op een diepere laag kunt komen. Alles in jouw ritme en tempo zonder iets te forceren.

Craniosacraal behandeling

Fascie en bindweefsel
Tijdens een Craniosacraal of kort gezegd Cranio behandeling wordt gewerkt met de fascia oftewel het bindweefsel in het lichaam met daarin het craniosacraal-systeem: de eenheid van cranium (schedel) en sacrum (heiligbeen); het gebied waarbinnen hersenen en ruggenmerg functioneren, en waar zich de hersenvloeistof bevindt. Binnen het craniosacraal systeem ligt het centrale zenuwstelsel.

Het bindweefsel is letterlijk de verbindende factor in ons lichaam. Het is als het ware één groot vlies dat alle botten, vaten en organen omhult. Via alle zenuwbanen die erdoor heen lopen, is het bindweefsel verbonden met het centrale zenuwstelsel.

Spanning loslaten
Cranio is gericht op het opheffen van stagnaties in de natuurlijke beweeglijkheid van het lichaam. Het lichaam neemt gedurende het leven allerlei fysieke en emotionele trauma’s op die vervolgens worden opgeslagen.  Tijdens de behandeling wordt het lichaam uitgenodigd om spanning los te laten en de natuurlijke beweging te herstellen.

Rust en ruimte
Door middel van een zachte aanraking laat ik je de plekken voelen waar spanning wordt vastgehouden. Ik kan voelen waar het ritme verstoord is en waar de natuurlijke beweging van je lijf stagneert. Cranio zorgt voor innerlijke rust en ruimte en bevordert daarmee je algehele gevoel van welzijn.

Biodynamische cranio

Mijn hart ligt bij de Biodynamische cranio (ook bekend als ‘Craniosacral Biodynamics’). Dit is een stroming binnen de craniosacraal therapie.

De sessies waren momenten waarop ik echt naar binnen kon gaan en luisteren naar wat mijn lichaam te vertellen had. Ik vond het ook heel fijn dat je de tijd nam om naar me te luisteren en goede vragen stelde. Daardoor voelde het vertrouwd en kon ik alles makkelijker loslaten. Na de sessies was ik eerst altijd even vermoeid, maar daarna kreeg ik weer veel energie. Dankjewel!

Manon