Over Femke

Als je niet optimaal in je vel zit, heeft dat impact op je leven, op je gevoel van welbevinden en op het ervaren van geluk. Naar mijn smaak sleepte ik een te grote rugzak met gedoe met me mee waardoor ik eind jaren negentig besloot een lichaamsgericht therapeut te raadplegen. Sindsdien is er zoveel in mij geraakt, versterkt, gegroeid en geheeld; ik was verkocht! Ik raakte gefascineerd door het werken met het lijf, het wonderbaarlijke vehikel dat ons door het leven loodst.

Door een subtiele aanraking kan het lichaam in een diepe rust komen en kan voelbaar worden wat er speelt en wat kan worden losgelaten.

Draagkracht
Wat mij kenmerkt, is dat ik een enorme draagkracht heb. Maar wat ik gaandeweg ook merkte, is dat mijn fundament ook best kwetsbaar was en dat het vooral wilskracht is waarop ik de dingen vaak aanpak(te). Ik ben zachter gaan werken in de loop der tijd. Gewoon omdat ik merkte dat niet alles zich groots hoeft te manifesteren om een ontwikkeling door te maken. Omdat het lijf zo subtiel werkt en zoveel wijsheid in zich heeft om van binnenuit dingen los te laten en te verwerken, kan het al snel overschreeuwd worden. Door een subtiele aanraking kan het lichaam (waar je hoofd natuurlijk gewoon bij hoort) in een diepe rust komen en kan voelbaar worden wat er speelt en wat kan worden losgelaten. Eindelijk krijgt het de kans om weer (te leren) voelen.

Zelf ervaren is voor mij een must
Sinds 2000 heb ik diverse opleidingen gevolgd op het gebied van lichaamsgericht werk (trainer Emotioneel Lichaamswerk, lichaamsgerichte counseling, integratieve massage), energetisch werk (reading en healing), natuurgeneeskunde (paramedisch natuurgeneeskundig therapeut) en cranio-sacraal therapie.
Steeds meer leren en ervaren, het verkrijgen van diepere inzichten, is een voortdurend proces en een rode draad in mijn leven. Zelf ben ik het subject van onderzoek. Zelf ervaren is voor mij een must.