Over Femke

Als je niet optimaal in je vel zit, heeft dat impact op je leven, op je gevoel van welbevinden en op het ervaren van geluk. Naar mijn smaak sleepte ik een te grote rugzak met gedoe met me mee waardoor ik eind jaren negentig besloot een lichaamsgericht therapeut te raadplegen. Ik was meteen verkocht! Het was het begin van een levensveranderende reis. Er is sindsdien zoveel in mij geraakt, versterkt, gegroeid en geheeld. Ik raakte gefascineerd door het werken met het lijf, het wonderbaarlijke vehikel dat ons door het leven loodst.

Door een subtiele aanraking kan het lichaam in een diepe rust komen en kan voelbaar worden wat er speelt en wat kan worden losgelaten.

Draagkracht
Wat mij kenmerkt, is dat ik een enorme draagkracht heb. Maar wat ik gaandeweg ook merkte, is dat mijn fundament ook best kwetsbaar was en dat het vooral wilskracht was waarop ik de dingen vaak aanpak(te). Ik ben van heel dynamisch en expressief veel zachter gaan werken in de loop der tijd. Gewoon omdat ik merkte dat niet alles zich groots en meeslepend hoeft te manifesteren om een ontwikkeling door te maken. Omdat het lijf zo subtiel werkt en zoveel wijsheid in zich heeft om van binnenuit dingen los te laten en te verwerken, kan het al snel overschreeuwd worden. Door een subtiele aanraking kan het lichaam in een diepe rust komen en kan voelbaar worden wat er speelt en wat kan worden losgelaten.

Zelf ervaren is voor mij een must
Alle methoden en inzichten die ik tijdens mijn behandelingen inzet, heb ik zelf uitgebreid ondergaan en bestudeerd. Wat ik je bied, komt naast opleiding en training uit diepgaande persoonlijke ervaring die ik tijdens het uitwerken van mijn eigen proces opdoe. Voor mij is dit een vereiste om een goede therapeut te kunnen zijn en naast jou te kunnen staan als begeleider van jouw proces.
Ik heb een brede achtergrond qua kennis en kunde en blijf mijzelf voortdurend ontwikkelen. Mijn specialisatie is lichaamsgerichte (ontspannings)therapie.

Voor mijn professionele loopbaan verwijs ik graag naar mijn LinkedIn profiel.

Gevolgde opleidingen, cursussen en masterclasses
Nascholing Biodynamische cranio – Peirsman Cranio Sacraal Academie (PCSA) met Tanya Desfontaines:
Introduction Biodyamics
Deepening into Biodynamics
Biodynamic Approaches to the Central Nervous System.

Craniosacraal therapie – Upledger Instituut en Peirsman Cranio Sacraal Academie (PCSA).
Basis en verdiepende modules/masterclasses:
Craniosacraal therapie
Somatic Emotional Release
Werken met het brein
Werken met de Nervus Vagus
Anatomie.

Medische en Psychosociale Basiskennis (volgens Plato eindtermen)

Energetische geneeswijzen – Nederlands Centrum voor Energetische Geneeswijzen (NCEG)

HBO Paramedisch Natuurgeneeskundige – Nederlof

Intuïtieve waarneming & spiritualiteit – Inritual

Nascholingsmodules Bio-Energetica en karakterstructuren – Bodymind Opleidingen

Integratieve massage – De Stroming

HBO Trainer Emotioneel Lichaamswerk – Instituut Venwoude

HBO Arbeidsmarktpolitiek/Personeelsbeleid – Katholieke Leergangen Tilburg