Skip to main content

Bij biodynamische cranio staat reconnectie met het zelfhelend vermogen en de oorspronkelijkheid van ons fysiek-energetisch systeem centraal.

Een belangrijk uitgangspunt bij biodynamische cranio is dat wij meer zijn dan alleen een fysiek lichaam, meer dan een samenraapsel van mechanische onderdelen, maar een fysiek-energetische structuur die beschikt over een potentie aan levenskracht en vitaliteit. Deze structuur interacteert met, en wordt beïnvloed door krachten van het leven en levensomstandigheden. De aanwezige potentie, het zelforganiserend vermogen, kan door bepaalde omstandigheden aangetast raken en dat kun je op allerlei manieren gaan voelen in je lijf.

Biodynamische cranio werkt van binnenuit. Het is een zeer subtiele en verstilde vorm van cranio met zachte aanrakingen. Het kan helpen bij het tot stand brengen van een zekere stilte in het lichaam, een staat van evenwicht vanwaaruit dat wat wordt vastgehouden, losgelaten kan worden waardoor balans en vitaliteit worden hersteld.

Cliënten geven vaak aan en gevoel van diepe ontspanning te ervaren tijdens en na de behandeling, en beschrijven soms een bijzonder soort rust dat zij nog niet eerder ervaren hebben.