Femke_Posthumus_-0033-1-helemaalVisie

Het lichaam is de manifestatie van ons denken, voelen en handelen en is het vehikel dat ons door het leven loodst. Het lichaam is een vernuftig geheel van ingewikkelde processen dat zorg en onderhoud nodig heeft.
Het is wonderlijk hoeveel je lichaam je te vertellen heeft en hoe toch veel waardevolle signalen genegeerd worden. Bijzonder als je bedenkt dat we allemaal wel de wens hebben om ons goed te voelen en te genieten van het leven.

Lekker in je vel

Veel mensen zitten (soms) ‘niet lekker in hun vel’. Ik hoor deze boodschap en aanverwante boodschappen overal waar ik met mensen praat en werk, zowel direct als indirect. Als je je niet zo stabiel voelt, heb je vaak meer moeite om je te verhouden tot mensen en (dagelijkse en meer complexe) situaties. Je voelt je minder weerbaar.
Het is inherent aan (het) leven dat je je niet altijd goed kunt voelen. Dat is niet erg. Door aandacht te geven aan hoe je je voelt, kan er een proces van heling plaatsvinden.

Zorg voor lichaam en geest

In deze tijd en in onze westerse samenleving hebben steeds meer mensen behoefte te functioneren vanuit een goed contact met hun lijf en hun gevoel. Om goed te kunnen functioneren in een complexe en snel veranderende omgeving met veel verantwoordelijkheden moet je stevig in je schoenen staan. Vertrouwen hebben in het nieuwe vooruitzicht. Er wordt eigenlijk voortdurend van ons gevraagd om mee te bewegen en keuzes te maken. Dit vraagt van ons om momenten in te bouwen van rust, ontspanning en reflectie; stil te staan bij wat ons bezighoudt en wat werkelijk belangrijk is.

Gevoelens zetten ons op het spoor naar innerlijke schoonheid

Steeds meer mensen raken overtuigd van de noodzaak hun intuïtie en gevoelens te betrekken bij hun dagelijks functioneren en hun werkzaamheden. Dat is niet alleen veel efficiënter, maar het is ook gewoon fijn om goed in je vel te zitten. Vaak zie je dan dat mensen (weer) gaan stralen. Het is schoonheid die van binnenuit komt die dan zichtbaar wordt.